Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
-
południowalolka
- Użytkownik
- Posty: 349
- Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 70 razy
- Pomógł: 23 razy
Post
autor: południowalolka »
Po raz kolejny mam dwa zadanka:)
1)jak zapisac warunek ze w podanym rownaniu kwadratowym dwa pierwiastki sa mniejsze od 1? x1,x20[/size] jest prawdziwa dla każdego m należącego do R
-
setch
- Użytkownik
- Posty: 1307
- Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
- Podziękował: 155 razy
- Pomógł: 208 razy
Post
autor: setch »
1.
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} \Delta >0\\x_1
\begin{cases} m^2-1=0\\2(m-1)=0\end{cases}}\)