Wartość bezwzględna
- biolga
- Użytkownik
- Posty: 203
- Rejestracja: 8 wrz 2007, o 11:54
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 69 razy
- Pomógł: 1 raz
Wartość bezwzględna
Jak powinno wyglądać rozwiązanie:
\(\displaystyle{ \frac{||1-\sqrt{11}|-3|}{\sqrt{11}-4}}\)
Poprawiam zapis. Calasilyar
\(\displaystyle{ \frac{||1-\sqrt{11}|-3|}{\sqrt{11}-4}}\)
Poprawiam zapis. Calasilyar
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2007, o 18:56 przez biolga, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1822 razy
Wartość bezwzględna
\(\displaystyle{ \frac{||1-\sqrt{11}|-3|}{\sqrt{11}-4} \\
1-\sqrt{11}\ |1-\sqrt{11}|=-(1-\sqrt{11})=\sqrt{11}-1\\
\frac{|\sqrt{11}-1-3|}{\sqrt{11}-4}}=
\frac{|\sqrt{11}-4|}{\sqrt{11}-4}}\\
\sqrt{11}-4\ |\sqrt{11}-4|=-(\sqrt{11}-4)\\
\frac{|\sqrt{11}-4|}{\sqrt{11}-4}}=
\frac{-(\sqrt{11}-4)}{\sqrt{11}-4}}=-1}\)
POZDRO
1-\sqrt{11}\ |1-\sqrt{11}|=-(1-\sqrt{11})=\sqrt{11}-1\\
\frac{|\sqrt{11}-1-3|}{\sqrt{11}-4}}=
\frac{|\sqrt{11}-4|}{\sqrt{11}-4}}\\
\sqrt{11}-4\ |\sqrt{11}-4|=-(\sqrt{11}-4)\\
\frac{|\sqrt{11}-4|}{\sqrt{11}-4}}=
\frac{-(\sqrt{11}-4)}{\sqrt{11}-4}}=-1}\)
POZDRO
- mx2
- Użytkownik
- Posty: 554
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 19:43
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 108 razy
Wartość bezwzględna
\(\displaystyle{ \frac{|3\sqrt{7}-7|-|7-3\sqrt{7}|}{|13\sqrt{7}+2\sqrt{2}|-|\sqrt{7}-3|}}\)
Zapoznaj sie z tym
Zapoznaj sie z tym