Korzystając ze wzorów skróconego mnożenia wyznacz iloczyn wielomianów:
A) (1-2x)� =
B) (5x+1)� =
C) (x-√2)� =
D) (x+2)�(x�-2x+1)=
E) (3x-1)�(9x�+3x+1)=
wyznacz iloczyn wielomianów
- Calasilyar
- Gość Specjalny
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
wyznacz iloczyn wielomianów
Napisz, w czym masz, problem, to chętnie ci pomożemy. Wzory, jak myślę, znasz, więc o co chodzi? Masz problem z podstawieniem?