\(\displaystyle{ y\prime\prime\prime \sin^4(x) = \sin(2x)}\)
trzeba policzyć "y" ja się w tym juz gubię pomocy ;p
Pochodna
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 9 wrz 2007, o 18:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 1 raz
-
- Gość Specjalny
- Posty: 8602
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 1817 razy
Pochodna
Scałkuj trzy razy po dx wyrażenie:
\(\displaystyle{ \frac{\sin 2x}{\sin^4 x} = \frac{2 \cos x}{\sin^3 x}}\)
W pierwszej całce już można podsatwić t = sin x.
\(\displaystyle{ \frac{\sin 2x}{\sin^4 x} = \frac{2 \cos x}{\sin^3 x}}\)
W pierwszej całce już można podsatwić t = sin x.