Witam wszystkich , mam problem:
Muszę narysować wykres funkcji:
\(\displaystyle{ \matfrak{ F(x) = 2 \sqrt{x^2 - 4x + 4 } - \frac{1}{2}|x+2| }}\),
wykres jest stworzony z czterech półprostych, więc musi być jeszcze jeden moduł z wartością bezwzględną. Zabardzo nie wiem jak to przekształcić. ??:
Oj, przepraszam popełniłem błąd, sprostowanie : z trzech półprostych
Wykres funkcji az wartością bezwzględną
- Jestemfajny
- Użytkownik
- Posty: 187
- Rejestracja: 22 lis 2006, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: AGH
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 36 razy
Wykres funkcji az wartością bezwzględną
pod pierwiastkiem masz wzór skróconego mnożenia zapisz to tak
\(\displaystyle{ \sqrt{(x-2)^{2}}}\)
a to jest skolei jest równe:
\(\displaystyle{ |x-2|}\)
pozdrawiam.
Tak faktycznie z 3 bo teraz to rozpisujesz na 3 przypadki ale z tym chyba sobie poradzisz??
\(\displaystyle{ \sqrt{(x-2)^{2}}}\)
a to jest skolei jest równe:
\(\displaystyle{ |x-2|}\)
pozdrawiam.
Tak faktycznie z 3 bo teraz to rozpisujesz na 3 przypadki ale z tym chyba sobie poradzisz??