Witam
Mam problem z zadankiem, nie wiem od czego sie zabrać, mógłby ktoś wytłumaczyć, bądź je zrobić?
Treść zadania: sporządź wykres funkcji:
a) y=2x-|x|+1
b) y=|3x-6|+x
Pozdrawiam...
Funkcja liniowa- sporządz wykres funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1822 razy
Funkcja liniowa- sporządz wykres funkcji
Wystarczy rozpisac na dwa przypadki i dla takich x-sow narysowac
a)
\(\displaystyle{ y=2x-|x|+1\qquad |x|=0\ \iff\ x=0\\
y=\begin{cases} 2x-(-x)+1\quad dla\ x}\)
a)
\(\displaystyle{ y=2x-|x|+1\qquad |x|=0\ \iff\ x=0\\
y=\begin{cases} 2x-(-x)+1\quad dla\ x}\)
Funkcja liniowa- sporządz wykres funkcji
Ja też mam podobny problem muszę sporządzić wykres funkcji:
y= 3*|x-2|=-2
Proszę pomóżcie mi jak najszybciej bo nie umiem tego zrobić
Pozdrawiam serdecznie
I w razie czego piszcie na gg
HELP!
\(\displaystyle{ }\)
y= 3*|x-2|=-2
Proszę pomóżcie mi jak najszybciej bo nie umiem tego zrobić
Pozdrawiam serdecznie
I w razie czego piszcie na gg
HELP!
\(\displaystyle{ }\)