Wyznacz zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ y=\sin x-2\sin^2 x+ 2^2\sin^3 x-\ldots}\)
Zrobiłem to wg zasad, które podali:
określić warunek zbieżności szeregu \(\displaystyle{ |-2sinx|}\)
wyznacz zbiór wartości funkcji
- Lider_M
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 6 maja 2005, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MiNI PW
- Pomógł: 258 razy
wyznacz zbiór wartości funkcji
A gdzie skorzystanie z tego założenia, co dałeś na samym początku? hmm?
Chodzi o to: \(\displaystyle{ |-2\sin x|}\)
Chodzi o to: \(\displaystyle{ |-2\sin x|}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 35
- Rejestracja: 1 wrz 2007, o 16:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lubin
- Podziękował: 13 razy
wyznacz zbiór wartości funkcji
jasna sprawa
wielkie dzięki bo pewnie by to potrwało trochę zanim sam bym go znalazł
wielkie dzięki bo pewnie by to potrwało trochę zanim sam bym go znalazł