proszę o pomoc bo nie mogę sobie przypomnieć co sie robiło z czymś takim (nie wiem jak to zrobić tymi kodami ;/ ale opisze...):
a) cały pierwiastek drugiego stopnia podniesiony do potęgi 2
b) liczba pod pierwiastkiem podniesiona do potęgi drugiej
c) pierwiastek w nawiasie podniesiony do potęgi 2 i poza nawiasem jeszcze np do 3
d) cały pierwiastek 2-go stopnia podniesiony do potęgi 3
bardzo proszę o przypomnienie mi
przypomnienie potęg i pierwiastków
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11373
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3153 razy
- Pomógł: 747 razy
przypomnienie potęg i pierwiastków
\(\displaystyle{ (\sqrt{x})^2=x}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{x^2}=|x|}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{x^2}=|x|}\)
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
przypomnienie potęg i pierwiastków
a niebawem będzie trzeba się nauczyć (nie martw się, nie jest tak źle) Instrukcja LaTeXa.Paatyczak pisze:nie wiem jak to zrobić tymi kodami ;/