a)
6x8+20:4-2=58
b)
3248:16-3x315-156x2=600
c)
350-15x104-1428:14=320
i jeszcze cos innego tylko spr czy nic nie pokabaciłem
1000-(1000-(1000-(1000-(1000 - 999))))=
i jeszcze jedno zadanko
{4x7 - [(4x3+8:4) - (2x6-10)]x5}+3(4x7-26)=
Podstaw nawiasy tak aby zachować równość
- Maniek
- Gość Specjalny
- Posty: 841
- Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Będzin | Gliwice
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 79 razy
Podstaw nawiasy tak aby zachować równość
(6x8)+20:(4-2)=58
[ Dodano: 6 Września 2007, 20:52 ]
350-{15x[104-(1428:14)]}=320
[ Dodano: 6 Września 2007, 20:55 ]
[(3248:16)-3]x[315-{156x2}]=600
[ Dodano: 6 Września 2007, 20:52 ]
350-{15x[104-(1428:14)]}=320
[ Dodano: 6 Września 2007, 20:55 ]
[(3248:16)-3]x[315-{156x2}]=600
- Calasilyar
- Gość Specjalny
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Podstaw nawiasy tak aby zachować równość
=1PawcioIm pisze:1000-(1000-(1000-(1000-(1000 - 999))))=
=-26PawcioIm pisze:{4x7 - [(4x3+8:4) - (2x6-10)]x5}+3(4x7-26)=