Pomożcie mi z tym zadaniem bo nie mam jak to dopasowac :/
zad1
Wymien ktore z liczb podanych w ramce sa:
a)wymierne
b)całkowite
c)naturalne
d)niewymierne
e)ujemne większe od -2
f)nieujemne mniejsze od 1
a tu sa te liczby
√3
√2/piatych
-13
4/175(cztery/sto siedemdziesiatych piatych )
0
- jedna/trzecia
12
3 i dwie/siodme
osiem/czwartych
√25
-1,07
Liczby Wymierne całkowite itp..
- Justka
- Użytkownik
- Posty: 1680
- Rejestracja: 25 sty 2007, o 12:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 579 razy
Liczby Wymierne całkowite itp..
d)\(\displaystyle{ \sqrt{3}}\),\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{5}}\)
a)-13,\(\displaystyle{ \frac{4}{175}}\),0,12,\(\displaystyle{ -\frac{1}{3}}\),\(\displaystyle{ 3\frac{2}{7}}\),\(\displaystyle{ \frac{8}{4}}\),1,07
b)-13,0,12,8/4,\(\displaystyle{ \sqrt{25}}\)
c)12,\(\displaystyle{ \sqrt{25}}\),\(\displaystyle{ \frac{8}{4}}\),0
a)-13,\(\displaystyle{ \frac{4}{175}}\),0,12,\(\displaystyle{ -\frac{1}{3}}\),\(\displaystyle{ 3\frac{2}{7}}\),\(\displaystyle{ \frac{8}{4}}\),1,07
b)-13,0,12,8/4,\(\displaystyle{ \sqrt{25}}\)
c)12,\(\displaystyle{ \sqrt{25}}\),\(\displaystyle{ \frac{8}{4}}\),0