1.Suma dwóch liczb a i b wynosi 25 z tym, że druga liczba jest o 75% mniejsza od pierwszej.a?,b?
2.Suma dwóch liczb a i b wynosi 49 z tym, że pierwsza liczba jest o 500% większa od drugiej. a?,b?
Suma dwóch liczb...
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 6 wrz 2007, o 18:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olsztyn
- Podziękował: 1 raz
Suma dwóch liczb...
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2007, o 19:05 przez chomik0014, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gość Specjalny
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 389 razy
Suma dwóch liczb...
Rozwiązujesz układy równań:
1)
\(\displaystyle{ a+b=25}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{4}a=b}\)
2)\(\displaystyle{ a+b=49}\)
\(\displaystyle{ 6b=a}\)
1)
\(\displaystyle{ a+b=25}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{4}a=b}\)
2)\(\displaystyle{ a+b=49}\)
\(\displaystyle{ 6b=a}\)