długość

Dział całkowicie poświęcony zagadnieniom związanymi z trójkątami. Temu co się w nie wpisuje i na nich opisuje - też...
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11373
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3153 razy
Pomógł: 747 razy

długość

Post autor: mol_ksiazkowy »

Tym razem w trójkacie ABC poprowadzono prostą MN , która jest równoległa do
AB, ale tak, że M lezy na AC, zaś N na BC. oraz suma długości odcinków AM i BN
pokrywa sie z d =MN. Ponadto znamy AB=c, oraz miary kątów przy boku AB.
d =?
ODPOWIEDZ