\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{1}}\)\(\displaystyle{ \frac{dx}{\sqrt{x}}}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{-\infty}}\)\(\displaystyle{ \frac{dx}{x + 4}}\)
całki - 2 zadanka
- Jestemfajny
- Użytkownik
- Posty: 187
- Rejestracja: 22 lis 2006, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: AGH
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 36 razy
całki - 2 zadanka
1.
\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{1}\frac{dx}{\sqrt{x}}=[2\sqrt{x}]^{1}_{0}}\)
2.
\(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{-\infty}\frac{dx}{x+4}=[\frac{1}{4}ln|x+4|]_{4}^{-\infty}}\)
\(\displaystyle{ \int\limits_{0}^{1}\frac{dx}{\sqrt{x}}=[2\sqrt{x}]^{1}_{0}}\)
2.
\(\displaystyle{ \int\limits_{4}^{-\infty}\frac{dx}{x+4}=[\frac{1}{4}ln|x+4|]_{4}^{-\infty}}\)