Mam rozwiązać całkę:
\(\displaystyle{ \int_{(0,1,0)}^{(1,2, \pi) } y \cos z dx + x \cos z dy - xy \sin z dz}\)
Jak rozwiązywać zadania, gdzie całka zawiera dodawania jak w zadaniu ?
Całka potrójna z dodawaniem
-
Paitius
- Użytkownik

- Posty: 12
- Rejestracja: 11 lis 2015, o 18:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Podziękował: 6 razy
Całka potrójna z dodawaniem
Ostatnio zmieniony 26 cze 2016, o 15:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- AloneAngel
- Użytkownik

- Posty: 630
- Rejestracja: 19 mar 2012, o 17:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 176 razy
Całka potrójna z dodawaniem
Jest to całka krzywoliniowa zorientowana. Najsampierw należy sparametryzować sobie ten odcinek zgodnie z orientacją, policzyć pochodne etc. - liczyć dokładnie tak jak się je liczy. Zapewne w wykładzie masz to konkretnie opisane.