granica...

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

granica...

Post autor: Kocurka »

pierwszy dzien szkoly i zdalam sobie sprawe ze wszystko zapomnialam, mam maly problem z ta granica:

\(\displaystyle{ \lim_{x\to +\infty} (x-3)\sqrt{x}}\)

z gory dziekuje bardzoo
Awatar użytkownika
Kostek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 12 lis 2005, o 19:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sidzina/Kraków
Pomógł: 21 razy

granica...

Post autor: Kostek »

\(\displaystyle{ \infty*\infty=\infty}\) dobrze przyklad przepisalas??

Do minus nieskonczonosci nie istnieje bo nie ma pierwiastka z liczb ujemnych.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2007, o 22:04 przez Kostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

granica...

Post autor: Kocurka »

no dobrze przepisalam , aha i jeszcze ma byc to samo tylko dla minus nieskonczonosci
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11378
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3153 razy
Pomógł: 747 razy

granica...

Post autor: mol_ksiazkowy »

Kocurka napisała"
no dobrze przepisalam , aha i jeszcze ma byc to samo tylko dla minus nieskonczonosci
noo tu akurat moze byc problem z ....
dziedzina pierwiastka..., etc
ODPOWIEDZ