Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
-
diver
- Użytkownik

- Posty: 24
- Rejestracja: 19 wrz 2006, o 19:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kato
- Podziękował: 8 razy
Post
autor: diver » 3 wrz 2007, o 20:55
Prosze o pomoc w rozwiazaniu następujacego zadania
oblicz objetosc bryły obrotowej powstałej z obrotu danej lini wokół osi OX
\(\displaystyle{ \int\frac{arctgx}{\sqrt{1+x^2}}}\)
dziedzina nie podana.
Pozdr.