Jak rozwiązać całkę
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 3 wrz 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
Jak rozwiązać całkę
Witam
Całki tej nie da się prawdopodobnie rozwiączać ale pytanie brzmi następująco
Jakie stosujemy podstawienie ?
\(\displaystyle{ \int R(x, \sqrt{ax^2+bx+c} ) dx}\) , gdy c>0
[ Dodano: 3 Września 2007, 18:54 ]
i jeszcze dodam kojejny problem
jak by wyglądało takie podstawienie jeśli
zamiast R wstawimy R(x)
Całki tej nie da się prawdopodobnie rozwiączać ale pytanie brzmi następująco
Jakie stosujemy podstawienie ?
\(\displaystyle{ \int R(x, \sqrt{ax^2+bx+c} ) dx}\) , gdy c>0
[ Dodano: 3 Września 2007, 18:54 ]
i jeszcze dodam kojejny problem
jak by wyglądało takie podstawienie jeśli
zamiast R wstawimy R(x)
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2007, o 00:46 przez BogusławB, łącznie zmieniany 1 raz.