zbadać ciągłość i istnienie pochodnych

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
Novy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 20 sie 2007, o 21:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy

zbadać ciągłość i istnienie pochodnych

Post autor: Novy »

\(\displaystyle{ f(x,y)=\begin{cases} \frac{x^{2}}{\sqrt{x^{2}+y^{2}}}\,\,\, , (x,y)\neq(0,0)\\\,\,\,\,\,\,0\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,, (x,y)=(0,0)\end{cases} \,\,\,\,\,\,\, w\, pkt. (0,0)}\)
ODPOWIEDZ