Wyznaczenie punktu w trapezie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
RyHoO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1822
Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WLKP
Podziękował: 46 razy
Pomógł: 487 razy

Wyznaczenie punktu w trapezie

Post autor: RyHoO16 »

Dane są punkty A=(-1;4), B=(5:-2), C=(7;3). Wyznacz punkt D tak , aby czworokąt ABCD był trapezem równoramiennym i odcinek |AB| był podstawą trapezu.

ZA wszelaką pomoc naprawdę wielkie THx
Awatar użytkownika
Justka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1680
Rejestracja: 25 sty 2007, o 12:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 579 razy

Wyznaczenie punktu w trapezie

Post autor: Justka »

Tutaj jest to samo zadanie---> zadanie o trapezie
Masz tam też sposób rozwiązywania
Awatar użytkownika
RyHoO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1822
Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WLKP
Podziękował: 46 razy
Pomógł: 487 razy

Wyznaczenie punktu w trapezie

Post autor: RyHoO16 »

Wielkie dzięki z pomoc nareszcie mi wyszło
ODPOWIEDZ