bardzo proszę o pomoc. w tym przykładzie są cztery zmienne, a wcześniej robiłam tylko z dwoma...
\(\displaystyle{ wyrazenie matematyczne}\)
f(\(\displaystyle{ x_{1}}\), \(\displaystyle{ x_{2}}\), \(\displaystyle{ x_{3}}\), \(\displaystyle{ x_{4}}\)=12\(\displaystyle{ x_{1}}\)+5\(\displaystyle{ x_{2}}\)+3\(\displaystyle{ x_{3}}\)+\(\displaystyle{ x_{4}}\) -> min
4\(\displaystyle{ x_{1}}\)+3\(\displaystyle{ x_{2}}\)+\(\displaystyle{ x_{3}}\) = 180
a\(\displaystyle{ x_{1}}\)+9\(\displaystyle{ x_{3}}\)+12\(\displaystyle{ x_{4}}\) = 900
\(\displaystyle{ x_{1}}\),\(\displaystyle{ x_{2}}\),\(\displaystyle{ x_{3}}\),\(\displaystyle{ x_{4}}\) >= 0
Programowanie liniowe
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 29 sie 2007, o 11:43
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz