Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
-
qwas1234
- Użytkownik

- Posty: 10
- Rejestracja: 22 mar 2015, o 11:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 2 razy
Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
Jak pokazać, że przy założeniu ze \(\displaystyle{ x_{0}}\) należy do zbioru \(\displaystyle{ U}\), zbiór zdefiniowany jako \(\displaystyle{ V:=U \cap (2 x_{0}-U)}\) też zawiera punkt \(\displaystyle{ x_{0}}\)
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, o 16:32 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36050
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
-
qwas1234
- Użytkownik

- Posty: 10
- Rejestracja: 22 mar 2015, o 11:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 2 razy
Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
zbiór \(\displaystyle{ U}\) jest zbiorem otwartym, a \(\displaystyle{ x_{0}}\) jest dowolnym jego punktem.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, o 16:32 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
-
qwas1234
- Użytkownik

- Posty: 10
- Rejestracja: 22 mar 2015, o 11:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 2 razy
Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
No ok jesli z \(\displaystyle{ 2{x_0}}\) usuniemy \(\displaystyle{ U}\) to razem z tym \(\displaystyle{ U}\) usuniemy jedno \(\displaystyle{ x_{0}}\). czyli mamy częsć wspólną \(\displaystyle{ U}\) i punktu \(\displaystyle{ x_{0}}\) czyli znowu \(\displaystyle{ x_{0}}\)?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, o 16:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
Powód: Używaj LaTeXa także do pojedynczych symboli.
-
Qń
- Użytkownik

- Posty: 9724
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2633 razy
Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
Aha, problem jest między innymi taki, że nie wiesz czym jest \(\displaystyle{ 2x_0- U}\).
Definicja jest taka:
\(\displaystyle{ b -A = \left\{ b-a : a\in A \right\}}\)
Q.
Definicja jest taka:
\(\displaystyle{ b -A = \left\{ b-a : a\in A \right\}}\)
Q.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36050
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5340 razy
Jak pokazać ze punkt należy do zbioru
Co oznacza między innymi, że na przestrzeni mamy strukturę algebraiczną, a to znaczy, że zadanie w wyjściowym poście jest sformułowane dość niedokładnie.
JK
JK