Obliczanie energii sygnału

Michau13245
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 18 mar 2012, o 11:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 20 razy

Obliczanie energii sygnału

Post autor: Michau13245 »

Cześć,

mam do Was pytanie, mianowicie mam splot dwóch funkcji, powiedzmy \(\displaystyle{ x(t)}\) oraz \(\displaystyle{ u(-t)}\). Wiem, że energia sygnału (z treści zadania) \(\displaystyle{ u(t)}\) jest jednostkowa. Licząc splot (pominę wszystkie kroki i dojdę do końcówki) wychodzi mi \(\displaystyle{ \int_{- \infty }^{ \infty } u(-t) ^{2} \mbox{d}t}\)

Wzór na energię to jest \(\displaystyle{ \int_{- \infty }^{ \infty } u(t) ^{2} \mbox{d}t}\)

Jak udowodnić równość tych równań, tzn żebym sobie mógł pod pierwsze równanie podstawić tę jedynkę, to co mam z treści zadania?
Awatar użytkownika
mdd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1897
Rejestracja: 14 kwie 2013, o 10:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 512 razy

Obliczanie energii sygnału

Post autor: mdd »

Czy mając wykres \(\displaystyle{ {u(t)}^{2}}\) umiałbyś narysować wykres \(\displaystyle{ {u(-t)}^{2}}\) ?
ODPOWIEDZ