Pole równoległoboku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
avon

Pole równoległoboku

Post autor: avon »

Oblicz pole równoległoboku zbudowanego na wektorach \(\displaystyle{ \vec{a}=2\vec{m}-\vec{n}}\) i \(\displaystyle{ \vec{b}=\vec{m}+3\vec{n}}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \vec{|m|}=2\vec{|n|}=1,}\) a kąt między wektorami \(\displaystyle{ \vec{m}, \vec{n},}\) wynosi \(\displaystyle{ \frac{5}{6}\pi}\).
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Pole równoległoboku

Post autor: Lady Tilly »

https://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=39005
poczytaj też tu ... ktorow.htm
ODPOWIEDZ