Naszkicuj wykres |y|=x+1
Bardzo prosze o pomoc
wykres |y|=x+1
-
- Użytkownik
- Posty: 8601
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 1816 razy
wykres |y|=x+1
Od biedy można pokombinować z \(\displaystyle{ >=}\), ale czy to aż taki ogromny wysiłek znaleźć 'znaczki' \(\displaystyle{ \geq}\) "\geq" lub \(\displaystyle{ \geqslant}\) "\geqslant"
-
- Użytkownik
- Posty: 236
- Rejestracja: 24 lis 2006, o 22:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: -----
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 26 razy
wykres |y|=x+1
To nie jest zaden problem tylko nie chcialo mi sie szukac tego w instrukcji latex-a a i tak chyba kazdy wie, ze 0 dorzuca sie do jednego z pzypadkow. A tak poza tym to mozna to narysowac tak:
rysujesz \(\displaystyle{ y=x+1}\) dla \(\displaystyle{ y>0}\) i odbijasz to pozniej wzgledem osi \(\displaystyle{ OX}\)
rysujesz \(\displaystyle{ y=x+1}\) dla \(\displaystyle{ y>0}\) i odbijasz to pozniej wzgledem osi \(\displaystyle{ OX}\)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2007, o 14:04 przez bullay, łącznie zmieniany 1 raz.