Witam.
Proszę o możliwie jak najszybsze rozwiązanie zadania o następującej treści:
Struktura szeregowa w ilości 8 elementów. Niezawodność elementów \(\displaystyle{ R=0,8}\). Ilość elementów zapasowych 8. Obliczyć:
a) niezawodność bez rezerwowania;
b) niezawodność przy rezerwowaniu ogólnym;
c) niezawodność przy rezerwowaniu indywidualnym.
Niezawodność z rezerwowaniem
-
- Użytkownik
- Posty: 6882
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 20 cze 2014, o 14:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Płock
- Podziękował: 1 raz
Niezawodność z rezerwowaniem
kruszewski,
Witam. Dołączam się do pytania kolegi o zadanie:
Struktura szeregowa w ilości 8 elementów. Niezawodność elementów Ra=0,8. Ilość elementów zapasowych 8. Oblicz:
-niezawodność bez rezerwowania
-niezawodność przy rezerwowaniu ogólnym
-niezawodność przy rezerwowaniu indywidualnym.
Serdecznie prosimy o pomoc.
Witam. Dołączam się do pytania kolegi o zadanie:
Struktura szeregowa w ilości 8 elementów. Niezawodność elementów Ra=0,8. Ilość elementów zapasowych 8. Oblicz:
-niezawodność bez rezerwowania
-niezawodność przy rezerwowaniu ogólnym
-niezawodność przy rezerwowaniu indywidualnym.
Serdecznie prosimy o pomoc.
Niezawodność z rezerwowaniem
Witam,
Oszacuj wskaźnik niezawodności dla czasu t \(\displaystyle{ _{2}}\) = 28 wiedząc, że wskaźnik niezawodności dla czasu t \(\displaystyle{ _{1}}\) = 3, a R(t) = 0,92.
Oszacuj wskaźnik niezawodności dla czasu t \(\displaystyle{ _{2}}\) = 28 wiedząc, że wskaźnik niezawodności dla czasu t \(\displaystyle{ _{1}}\) = 3, a R(t) = 0,92.