Parametry obwodu dopasowującego.

Aronkiewny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 sty 2016, o 14:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Parametry obwodu dopasowującego.

Post autor: Aronkiewny »

Witam. Czy ktoś potrafi rozwiązać poniższe zadanie ?
Zadanie1
Oblicz parametry obwodu dopasowującego impedancję \(\displaystyle{ Z_0=50 \Omega}\) do impedancji \(\displaystyle{ Z_k = (20 + j20)\Omega}\). Jako obwód dopasowujący zastosuj układ w postaci odcinka linii równoległej do \(\displaystyle{ Z_k}\) rozwartej na końcu oraz transformatora ćwierćfalowego. Obwód pracuje na \(\displaystyle{ f=1,8 Ghz}\) i jest w postaci linii koncentrycznej wypełnionej teflonem (tzn. zrealizowany jest w technologii linii koncentrycznej).

Kompletnie nie rozumiem tego tematu, a muszę rozwiązać to zadanie, więc jakby ktoś mógł to prosiłbym o jak najprostsze rozwiązanie. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2016, o 18:52 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ