Czy równanie różn. ma rozwiązanie osobliwe?
-
lelel555
- Użytkownik

- Posty: 67
- Rejestracja: 21 paź 2012, o 20:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 7 razy
Czy równanie różn. ma rozwiązanie osobliwe?
Czy równanie \(\displaystyle{ y' = t \big(1- \cos{\sqrt{|y|}} \big)}\) ma rozwiązanie osobliwe?
- kerajs
- Użytkownik

- Posty: 8708
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 335 razy
- Pomógł: 3431 razy
Czy równanie różn. ma rozwiązanie osobliwe?
Duże szanse na rozwiązanie osobliwe ma \(\displaystyle{ y=0}\)
\(\displaystyle{ y= \pm (k \pi )^2 \ , \ k \in \NN}\) nie są rozwiązaniami.
\(\displaystyle{ y= \pm (k \pi )^2 \ , \ k \in \NN}\) nie są rozwiązaniami.