Na jakiej zasadzie są te utożsamienia:
\(\displaystyle{ \begin{cases}15 \equiv 4 \\ 511 \equiv 7 \\ 505111 \equiv 58\\ 1100 \equiv 99 \\ 1001000 \equiv 900 \end{cases}}\)
?
Zakodowane ciągi
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13436
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3429 razy
- Pomógł: 809 razy
- kerajs
- Użytkownik

- Posty: 8708
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 335 razy
- Pomógł: 3431 razy
Zakodowane ciągi
Na początek może to ? :
\(\displaystyle{ \begin{cases}15 \equiv 4=5-1 \\ 511\equiv 7 =5+1+1\\ 505111 \equiv 58=50+5+1+1+1\\ 1100 \equiv 99 =100-1\\ 1001000 \equiv 900=1000-100 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases}15 \equiv 4=5-1 \\ 511\equiv 7 =5+1+1\\ 505111 \equiv 58=50+5+1+1+1\\ 1100 \equiv 99 =100-1\\ 1001000 \equiv 900=1000-100 \end{cases}}\)