Kangur kadet 2015 odpowiedzi.
-
spoldzielca
- Użytkownik

- Posty: 22
- Rejestracja: 26 lut 2015, o 20:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
-
lukas182012
- Użytkownik

- Posty: 1
- Rejestracja: 20 mar 2015, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
Moje odpowiedzi
1.A
2.A
3.B
4.E
5.A
6.D
7.D
8.C
9.C
10.D
11.B
12.C
13.B
14.E (źle,prawda?)
15.E
16.C
17.C
18.B
19.A
20.B
21.- (nie wiem o co chodzi)
22.A
23.D (strzał trochę)
24.D (strzał,mało czasu )
25.C
26.C (strzał,mało czasu )
27.E
28.E
29.B (zawaliłem )
30.C
No i mam pytanie: jak zrobić 21 i 23?
2.A
3.B
4.E
5.A
6.D
7.D
8.C
9.C
10.D
11.B
12.C
13.B
14.E (źle,prawda?)
15.E
16.C
17.C
18.B
19.A
20.B
21.- (nie wiem o co chodzi)
22.A
23.D (strzał trochę)
24.D (strzał,mało czasu )
25.C
26.C (strzał,mało czasu )
27.E
28.E
29.B (zawaliłem )
30.C
No i mam pytanie: jak zrobić 21 i 23?
Kangur kadet 2015 odpowiedzi.
14. C
23. B Liczymy miarę \(\displaystyle{ \angle BAD}\) i \(\displaystyle{ \angle CAD}\), zauważamy, że trójkąt \(\displaystyle{ ADE}\) jest połową trójkąta równobocznego i \(\displaystyle{ |AE|= \frac{1}{6} |AB|}\)
\(\displaystyle{ |AF|=\frac{1}{2} |AB|=|FB|}\)
trójkąty \(\displaystyle{ ACF}\) i \(\displaystyle{ FBC}\) są przystające, zatem \(\displaystyle{ \angle ABC=\angle BAC}\)
24. C
26. D
27. D
wszystkie zielone, wszystkie czerwone, jedynka zielona lub czerwona, dwójka zielona lub czerwona
30. D
Reszta odpowiedzi taka sama jak u lukas182012, a 21 wygląda dziwnie...
23. B Liczymy miarę \(\displaystyle{ \angle BAD}\) i \(\displaystyle{ \angle CAD}\), zauważamy, że trójkąt \(\displaystyle{ ADE}\) jest połową trójkąta równobocznego i \(\displaystyle{ |AE|= \frac{1}{6} |AB|}\)
\(\displaystyle{ |AF|=\frac{1}{2} |AB|=|FB|}\)
trójkąty \(\displaystyle{ ACF}\) i \(\displaystyle{ FBC}\) są przystające, zatem \(\displaystyle{ \angle ABC=\angle BAC}\)
24. C
26. D
27. D
wszystkie zielone, wszystkie czerwone, jedynka zielona lub czerwona, dwójka zielona lub czerwona
30. D
Reszta odpowiedzi taka sama jak u lukas182012, a 21 wygląda dziwnie...
-
spoldzielca
- Użytkownik

- Posty: 22
- Rejestracja: 26 lut 2015, o 20:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
Kangur kadet 2015 odpowiedzi.
14) D
\(\displaystyle{ 15 litrów=15 dm^{3}=15000 cm^{3}}\)
\(\displaystyle{ 1 m ^{2}=10000 cm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ 15000 cm ^{3} / 10000 cm ^{2} = 1,5 cm}\)
21) C
Wszystkie puste pola oznaczmy jako całość literą X. Według opisu zadania liczba 2 jest równa wszystkim wokół niej, czyli X+?, a liczba -4 jest równa X. Wynika z tego, że ?=6.
\(\displaystyle{ 15 litrów=15 dm^{3}=15000 cm^{3}}\)
\(\displaystyle{ 1 m ^{2}=10000 cm ^{2}}\)
\(\displaystyle{ 15000 cm ^{3} / 10000 cm ^{2} = 1,5 cm}\)
21) C
Wszystkie puste pola oznaczmy jako całość literą X. Według opisu zadania liczba 2 jest równa wszystkim wokół niej, czyli X+?, a liczba -4 jest równa X. Wynika z tego, że ?=6.
Kangur kadet 2015 odpowiedzi.
Mam problem z zad. 29 nie widzę 5 kwadratów tylko 4. Może ktoś mnie oswieci.-- 20 lut 2016, o 19:35 --Cofam pytaknie, już znalazłam.
