Rozkład dyskretny

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
zieliksonek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 118
Rejestracja: 3 lis 2012, o 16:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 1 raz

Rozkład dyskretny

Post autor: zieliksonek »

Zmienna losowa ma rozkład dyskretny: \(\displaystyle{ P(X=0)= \frac{3}{8}}\), \(\displaystyle{ P(X=1)= \frac{5c}{16}}\), \(\displaystyle{ P(X=-1)= \frac{5}{16}}\), \(\displaystyle{ c \in R}\). Wtedy:

a) \(\displaystyle{ P(X \ge 1)= \frac{5}{16}}\)

b) Średnia wartość przyjmowana przez tę zmienną wynosi \(\displaystyle{ 0}\)

c) \(\displaystyle{ F(2)= \frac{15}{16}}\)

Odp.: a) b) - proszę o sprawdzenie
miodzio1988

Rozkład dyskretny

Post autor: miodzio1988 »

zgadza sie
ODPOWIEDZ