Nie rozumiem pewnego przykładu:
\(\displaystyle{ (1+x ^{2}) \frac{dy}{dx}=1+y ^2}\)
Dochodzę do \(\displaystyle{ \arctan y=\arctan x+c}\)
Jak wyznaczyć z tego y?
Przykład rownania rozniczkowego
-
Susanel
- Użytkownik

- Posty: 57
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 23:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 8 razy
Przykład rownania rozniczkowego
Ostatnio zmieniony 10 lut 2015, o 19:16 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
