jak narysować wykres funkcji
\(\displaystyle{ y=\frac{|x+2|x}{x+2}+|1-x|}\)
Wykres funkcji z wartością bezwzględną.
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Posty: 2879
- Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 293 razy
Wykres funkcji z wartością bezwzględną.
Rozpatrz to na przedziałach ze względu na znak pod modułem. Zauważ, że w każdym przedziale otrzymasz funkcję liniową
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
-
Skrzypu
- Użytkownik

- Posty: 1000
- Rejestracja: 18 maja 2004, o 22:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 18 razy
Wykres funkcji z wartością bezwzględną.
\(\displaystyle{ D_f \epsilon R \backslash {-2}}\)
Rozważasz przedziały:
\(\displaystyle{ x \epsilon (-\infty,-2)}\)
\(\displaystyle{ x \epsilon (-2,1)}\)
\(\displaystyle{ x \epsilon }\)
Rozważasz przedziały:
\(\displaystyle{ x \epsilon (-\infty,-2)}\)
\(\displaystyle{ x \epsilon (-2,1)}\)
\(\displaystyle{ x \epsilon }\)
