Stężenie molowe

chudy8884
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 23 paź 2013, o 18:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Góra
Podziękował: 51 razy

Stężenie molowe

Post autor: chudy8884 »

7,307 g chlorku sodu rozpuszczono w wodzie i rozcieńczono do objętości 250 cm3. Jakie jest stężenie molowe roztworu tej soli?
pesel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1703
Rejestracja: 8 cze 2010, o 13:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 411 razy

Stężenie molowe

Post autor: pesel »

\(\displaystyle{ C_{NaCl}= \frac{n_{NaCl}}{V} = \frac{m_{NaCl}}{M_{NaCl} \cdot V}}\)
ODPOWIEDZ