Matematyka.pl
Przejdź do zawartości
Więcej…
Tematy bez odpowiedzi
Aktywne tematy
Szukaj
Krótki kurs LaTeX
Karpacz nieruchomości
Zaloguj się
Zarejestruj się
Matematyka
Matematyka królowa nauk
Analiza
Rachunek całkowy
Szukaj
Wyszukiwanie zaawansowane
Szukaj
Zbieżność całki dla danych parametrów
Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
ODPOWIEDZ
Podgląd wydruku
Szukaj
Wyszukiwanie zaawansowane
Posty: 1 • Strona
1
z
1
Spokojny_
Użytkownik
Posty:
95
Rejestracja:
19 mar 2010, o 22:34
Płeć:
Mężczyzna
Lokalizacja:
Brwinów/Biłgoraj
Podziękował:
27 razy
Zbieżność całki dla danych parametrów
Cytuj
Post
autor:
Spokojny_
»
9 wrz 2014, o 00:03
Znaleźć wszystkie pary
\(\displaystyle{ (a,b)}\)
liczb rzeczywistych, że całka:
\(\displaystyle{ \int_{0}^{2\pi} \frac{\exp(x^b)-1}{(1-\cos x)^a}\text dx}\)
jest zbieżna
Na górę
ODPOWIEDZ
Podgląd wydruku
Posty: 1 • Strona
1
z
1
Wróć do „Rachunek całkowy”