Myślę, że ciekawą opcją na forum mogłaby być możliwość dodawania komentarzy pod postami, ot, jeśli się nie ma nic ważnego do powiedzenia i żeby nie zaśmiecać tematu. Coś jak tu:
nie, nie jest to konkurencyjne form
W implementacji nie byłoby to jakieś trudne, bo na pewno takie mody są. Co o tym myślicie?
Komentarze pod postami
-
szw1710
Komentarze pod postami
Tego rodzaju komentarze stosuje się m. in. na Stack Exchange. Jednak jeśli nie masz nic ważnego do powiedzenia, po prostu nic nie mówisz. Właśnie w ten sposób zaśmiecasz temat. Dlatego jestem przeciwny temu rozwiązaniu.
-
Afish
- Moderator

- Podziękował: 3 razy
Komentarze pod postami
Jestem za. Komentarze na 4p działają fajnie, tylko trzeba było przyzwyczaić użytkowników, żeby odpisywali na temat w postach, a w komentarzach tylko wtrącali nieistotne wypowiedzi.
- yorgin
- Użytkownik

- Podziękował: 17 razy
Komentarze pod postami
Skoro nie mamy nic istotnego do dodania, to produkujemy coś zbędnego w temacie. Gdyby takie komentarze istniały, przeczyłyby w pewnym sensie swojemu założeniu, gdyż w istocie raz zaśmiecałyby temat, dwa stałyby się integralną częścią tematu i zyskały na swojej ważności mimo iż z założenia miały być nieistotne.
Rozumiem ideę stojącą za komentarzami, lecz nie widzę potrzeby wprowadzania czegoś, bez czego bardzo dobrze funkcjonujemy.
Ale być może moja opinia jest zbyt subiektywna i ukierunkowania tym, iż ze wszystkich systemów komentowania przetrawiam chyba tylko youtube. Jeżeli więc będzie większe zainteresowanie tematem, na pewno tego nie zignoruję.
Rozumiem ideę stojącą za komentarzami, lecz nie widzę potrzeby wprowadzania czegoś, bez czego bardzo dobrze funkcjonujemy.
Ale być może moja opinia jest zbyt subiektywna i ukierunkowania tym, iż ze wszystkich systemów komentowania przetrawiam chyba tylko youtube. Jeżeli więc będzie większe zainteresowanie tematem, na pewno tego nie zignoruję.