Komentarze pod postami

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 145 razy

Komentarze pod postami

Post autor: kalwi »

Myślę, że ciekawą opcją na forum mogłaby być możliwość dodawania komentarzy pod postami, ot, jeśli się nie ma nic ważnego do powiedzenia i żeby nie zaśmiecać tematu. Coś jak tu:

nie, nie jest to konkurencyjne form

W implementacji nie byłoby to jakieś trudne, bo na pewno takie mody są. Co o tym myślicie?
szw1710

Komentarze pod postami

Post autor: szw1710 »

Tego rodzaju komentarze stosuje się m. in. na Stack Exchange. Jednak jeśli nie masz nic ważnego do powiedzenia, po prostu nic nie mówisz. Właśnie w ten sposób zaśmiecasz temat. Dlatego jestem przeciwny temu rozwiązaniu.
SidCom
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Komentarze pod postami

Post autor: SidCom »

mam to samo zdanie na temat co szw1710 (nie powiedziałem nic nowego = zaśmieciłem temat)
Afish
Moderator
Moderator
Podziękował: 3 razy

Komentarze pod postami

Post autor: Afish »

Jestem za. Komentarze na 4p działają fajnie, tylko trzeba było przyzwyczaić użytkowników, żeby odpisywali na temat w postach, a w komentarzach tylko wtrącali nieistotne wypowiedzi.
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 17 razy

Komentarze pod postami

Post autor: yorgin »

Skoro nie mamy nic istotnego do dodania, to produkujemy coś zbędnego w temacie. Gdyby takie komentarze istniały, przeczyłyby w pewnym sensie swojemu założeniu, gdyż w istocie raz zaśmiecałyby temat, dwa stałyby się integralną częścią tematu i zyskały na swojej ważności mimo iż z założenia miały być nieistotne.

Rozumiem ideę stojącą za komentarzami, lecz nie widzę potrzeby wprowadzania czegoś, bez czego bardzo dobrze funkcjonujemy.

Ale być może moja opinia jest zbyt subiektywna i ukierunkowania tym, iż ze wszystkich systemów komentowania przetrawiam chyba tylko youtube. Jeżeli więc będzie większe zainteresowanie tematem, na pewno tego nie zignoruję.
ODPOWIEDZ