[Nierówności] rozwiązanie nierówności
Regulamin forum
Wszystkie tematy znajdujące się w tym dziale powinny być tagowane tj. posiadać przedrostek postaci [Nierówności], [Planimetria], itp.. Temat może posiadać wiele różnych tagów. Nazwa tematu nie może składać się z samych tagów.
Wszystkie tematy znajdujące się w tym dziale powinny być tagowane tj. posiadać przedrostek postaci [Nierówności], [Planimetria], itp.. Temat może posiadać wiele różnych tagów. Nazwa tematu nie może składać się z samych tagów.
- rochaj
- Użytkownik

- Posty: 407
- Rejestracja: 3 lip 2012, o 23:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: komp
- Podziękował: 128 razy
- Pomógł: 2 razy
[Nierówności] rozwiązanie nierówności
Znaleźć wszystkie \(\displaystyle{ x,y \in \mathbb N}\) spełnające nierówności \(\displaystyle{ \sqrt{x(\ln x +\ln \ln x)}-1 > y > \sqrt{x(\ln x+ \ln \ln x-1)}}\).