Oblicz moduł z liczby

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
persch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 9 wrz 2007, o 15:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 2 razy

Oblicz moduł z liczby

Post autor: persch »

Oblicz moduł z liczby:
\(\displaystyle{ \left| \frac{(3-i) ^{3}}{(2-i)(3+i)}\right|}\)

Proszę o sprawdzenie czy wynik = \(\displaystyle{ 2 \sqrt{5}}\)
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4329
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

Oblicz moduł z liczby

Post autor: pyzol »

Kod: Zaznacz cały

http://www.wolframalpha.com/input/?i=|%283-i%29^3%2F%28%282-i%29%283%2Bi%29%29|
persch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 9 wrz 2007, o 15:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 2 razy

Oblicz moduł z liczby

Post autor: persch »

Dziękuję za szybką pomoc
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4329
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

Oblicz moduł z liczby

Post autor: pyzol »

Radziłbym nauczyć się prostych formuł na tym programie. Nie będziesz musiał czekać na odpowiedzi.
ODPOWIEDZ