obliczyć granice

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
Agniecha1818
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 9 wrz 2008, o 17:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 62 razy

obliczyć granice

Post autor: Agniecha1818 »

\(\displaystyle{ \lim_{ x\to0 } \frac{\ln (x+1)}{ 5e^{-2x}-5 }}\)

\(\displaystyle{ \lim_{ x\to0 } \frac{\sin 2x}{\sin 3x}}\)

\(\displaystyle{ \lim_{ x\to \pi } \frac{1+\cos x}{\sin ^{2}x }}\)

\(\displaystyle{ \lim_{ x\to 0 } \frac{2x-\sin 4x}{ e^{4x}- e^{-x} }}\)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, o 14:49 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa zapisu funkcji.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

obliczyć granice

Post autor: bartek118 »

Z czym masz problem?
Agniecha1818
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 9 wrz 2008, o 17:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 62 razy

obliczyć granice

Post autor: Agniecha1818 »

nie wiem nawet jak się za to zabrać. proszę o pomoc to dla mnie ważne
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

obliczyć granice

Post autor: bartek118 »

Pokaż chociaż swoje próby
ODPOWIEDZ