Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
obi1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 lis 2012, o 20:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czestochowa
Podziękował: 1 raz

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: obi1993 »

Witam mam problem z zapisaniem wyniku w sprawozdaniu :

\(\displaystyle{ 766,836 \cdot 10^{-4} \pm 31,416 \cdot 10^{-4}}\) [mm]
a mam zapisac w metrach

kompletnie nie wiem jak mam to zapisac bo jak przeksztace to bedzie po 6 miejscach po przecinku a mam zrobic zeby bylo do 2 miejsc po przecinku
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3358
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: mortan517 »

Zamień najpierw milimetry na metry.
obi1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 lis 2012, o 20:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czestochowa
Podziękował: 1 raz

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: obi1993 »

\(\displaystyle{ 766,836 \cdot 10^{-7} \pm 31,416 \cdot 10^{-7}}\) [m] no mam w metrach poprawione
Ostatnio zmieniony 25 lis 2013, o 17:18 przez obi1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3358
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: mortan517 »

\(\displaystyle{ 1m=100cm=1000mm}\)
obi1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 lis 2012, o 20:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czestochowa
Podziękował: 1 raz

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: obi1993 »

juz mi sie miesza od nadmiaru obliczen wypadl mi z glowy cos takiego jak centymetr..-- 25 lis 2013, o 17:19 --tylko moje pytanie brzmi jak to zapisac do dwoch miejsc po przecinku skoro wynik wyjdzie o wiele dalej ...
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3358
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

Zapisanie wyniku do 2 miejsc po przecinku

Post autor: mortan517 »

Może zostaw w tej postaci i tu utnij do \(\displaystyle{ 2}\) miejsc.
ODPOWIEDZ