Równość zbiorów

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13537
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3436 razy
Pomógł: 812 razy

Równość zbiorów

Post autor: mol_ksiazkowy »

temat: Dla jakich \(\displaystyle{ x, y, z \in R}\)
\(\displaystyle{ \left\{ x, y , z \right\} = \left\{ \frac{x-y}{y-z}, \frac{y-z}{z-x}, \frac{z-x}{x-y} \right\}}\)
o ile \(\displaystyle{ x \neq y \neq z \neq x}\) ?!
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, o 19:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
ZF+GCH
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: 10 lis 2013, o 12:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 93 razy

Równość zbiorów

Post autor: ZF+GCH »

Sześć układów trzech równań z trzema niewiadomymi. Napocisz się, ale zrobisz.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13537
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3436 razy
Pomógł: 812 razy

Równość zbiorów

Post autor: mol_ksiazkowy »

z trzema niewiadomymi
Ukryta treść:    
ODPOWIEDZ