mam pytanie jakiego typu to są równania i jakie wykonać pierwsze podstawienie,
z góry dzięki za pomoc.
równanie 1:
\(\displaystyle{ y'=\tg (y-2x)}\)
równanie 2:
\(\displaystyle{ y'\tg y+4x^3\cos y=2x}\)
2 Równania różniczkowe (jaki typ?)
2 Równania różniczkowe (jaki typ?)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2013, o 17:59 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
Szmaragd
- Użytkownik

- Posty: 2
- Rejestracja: 10 wrz 2013, o 16:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koszalin
- Pomógł: 1 raz
2 Równania różniczkowe (jaki typ?)
1. Równanie różniczkowe typu \(\displaystyle{ dy/dx = f(ax+by+c)}\)
Podstawienie:\(\displaystyle{ t= y-2x}\)
Podstawienie:\(\displaystyle{ t= y-2x}\)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2013, o 18:00 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
