Pokaż, że wszystkie funkcje logarytmiczne są asymptotycznie podobne.
Jak to ugryźć ?
Funkcje logarytmiczne są asymptotycznie podobne
-
martin_bar
- Użytkownik

- Posty: 30
- Rejestracja: 3 lut 2013, o 18:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
-
szw1710
Funkcje logarytmiczne są asymptotycznie podobne
Na definicję zobacz tu:
Idea jest taka, że \(\displaystyle{ \log_a x=\frac{\ln x}{\ln a}}\).
Kod: Zaznacz cały
http://smurf.mimuw.edu.pl/node/828Idea jest taka, że \(\displaystyle{ \log_a x=\frac{\ln x}{\ln a}}\).
-
martin_bar
- Użytkownik

- Posty: 30
- Rejestracja: 3 lut 2013, o 18:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
Funkcje logarytmiczne są asymptotycznie podobne
Juz widze, stala do dolnego i górnego ograniczenia.
Dziekuje za pomoc.
Dziekuje za pomoc.