VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3035
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: bakala12 »

Są zadania VII edycji:

Powodzenia wszystkim, którzy jeszcze mogą brać udział!
Awatar użytkownika
Ponewor
Moderator
Moderator
Posty: 2209
Rejestracja: 30 sty 2012, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 297 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: Ponewor »

Tym razem może nie zapomnę i wezmę udział
mattrym
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 15 mar 2012, o 19:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 9 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: mattrym »

W porównaniu do zadań z I etapu dwóch poprzednich edycji, zadania nie wymagają mozolnych i czasochłonnych rozwiązań, a chwili myślenia. Widzę pewien postęp.
mariusz2409
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 4 maja 2013, o 13:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 5 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: mariusz2409 »

Mam pytanie odnośnie drugiego zadania, jak rozumieć
którym drugi składnik prawej strony jest ułamkiem dziesiętnym okresowym
mam te składniki dodać, żeby otrzymać kompletną prawą część?
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3035
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: bakala12 »

mariusz2409, no ja naprawdę nie wiem czego dziwnego Ty tam szukasz. No pewnie że masz dodać
mariusz2409
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 4 maja 2013, o 13:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 5 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: mariusz2409 »

Ok, dzięki po prostu chciałem upewnić
kacpersyn
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 23 paź 2013, o 20:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: aaaaa

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: kacpersyn »

Witam. Mam pytanie dotyczące sposobu pisania zadań na kartkach - czy każde zadanie musi być na osobnej kartce? Czy jest możliwość napisania jednego zadania na jednej stronie kartki, a drugiego na drugiej?
marcel112
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 23 paź 2013, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 18 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: marcel112 »

wie ktoś kiedy zazwyczaj przychodziły wyniki z pierwszego etapu?
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3035
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: bakala12 »

Informujemy, że wyniki I etapu VII Ogólnopolskiej Olimpiady "O Diamentowy Indeks AGH" zostaną ogłoszone 7 stycznia 2014 roku.
To tekst z ich strony. Jakoś po tej dacie (chyba, bo dokładnie nie pamiętam) przychodził list do szkoły.
kaki2308
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 11 maja 2012, o 12:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: kaki2308 »

W trzecim zadaniu wyniki takie wychodziły z waszych wzorów?
n = 3 - 3 kombinacje
n = 4 - 84 kombinacje
n = 5 - 1500 kombinacji

A co do 7 zadania to jakie wyniki mieliście?
mariusz2409
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 4 maja 2013, o 13:34
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 5 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: mariusz2409 »

w zadaniu 3 też miałem takie wyniki, w 7 wyszło mi, że dla \(\displaystyle{ p\in(-\infty , 1) \cup (2, +\infty)}\) równanie ma dwa rozwiązania postaci \(\displaystyle{ x=\frac{5p-6}{2-2p}, x=\frac{2-p}{2-2p}}\) dla \(\displaystyle{ p=2}\) rozwiązaniem równania jest \(\displaystyle{ x\in[-2, 0]}\) oraz dla \(\displaystyle{ pin[1,2)}\) równanie nie ma rozwiązań
Awatar użytkownika
dwumian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 20 mar 2011, o 14:29
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 34 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: dwumian »

Jak tam Wasze wyniki?
marcel112
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 23 paź 2013, o 21:29
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 18 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: marcel112 »

u mnie 98
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3358
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: mortan517 »

Buu 86 ;/ pewnie mi obcięli za pierwsze, bo namieszałem tam .
matematyk1995
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 734
Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 61 razy

VII edycja Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH

Post autor: matematyk1995 »

100 % Gratuluję wszystkim, którzy się dostali do II etapu.
ODPOWIEDZ