Rozwiąż równanie logarytmiczne

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Tidus

Rozwiąż równanie logarytmiczne

Post autor: Tidus »

Witam, to mój pierwszy post na forum. :)

A oto zadanie:

Rozwiąż równanie logarytmiczne:

\(\displaystyle{ \log_4(\log_3(\log_2x)) = 0}\)

Z góry dziękuje za pomoc. :)
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 8 maja 2016, o 22:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu.
ruben
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 23 cze 2004, o 09:22

Rozwiąż równanie logarytmiczne

Post autor: ruben »

\(\displaystyle{ \log _4(\log _3(\log _2x))=\log _44^0}\)

\(\displaystyle{ \log _3(\log _2x)=\log _33^1}\)

\(\displaystyle{ \log _2x=\log _22^3}\)

\(\displaystyle{ x=8}\)
Ostatnio zmieniony 8 maja 2016, o 22:55 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Tidus

Rozwiąż równanie logarytmiczne

Post autor: Tidus »

O to chodzilo :) Wielkie dzieki :D

Nastepne zadanie juz w drodze ;)
ODPOWIEDZ