[Nierówności] nierówność w liczbach naturalnych 2
Regulamin forum
Wszystkie tematy znajdujące się w tym dziale powinny być tagowane tj. posiadać przedrostek postaci [Nierówności], [Planimetria], itp.. Temat może posiadać wiele różnych tagów. Nazwa tematu nie może składać się z samych tagów.
Wszystkie tematy znajdujące się w tym dziale powinny być tagowane tj. posiadać przedrostek postaci [Nierówności], [Planimetria], itp.. Temat może posiadać wiele różnych tagów. Nazwa tematu nie może składać się z samych tagów.
- rochaj
- Użytkownik

- Posty: 407
- Rejestracja: 3 lip 2012, o 23:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: komp
- Podziękował: 128 razy
- Pomógł: 2 razy
[Nierówności] nierówność w liczbach naturalnych 2
Pokaz ze dla kazdej liczby naturalnej \(\displaystyle{ n}\) zachodzi \(\displaystyle{ \frac{1}{2n}<\{ \sqrt{7}n\}<1-\frac{1}{6n}.}\)
