LaTeX, zapis struktur ilorazowych

Mathematica, Matlab, Statistica, LaTeX i wszelkiego rodzaju oprogramowanie przydatne matematykowi w pracy. Miejsca w sieci poświęcone zagadnieniu.
pawels
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 302
Rejestracja: 5 wrz 2009, o 20:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 33 razy

LaTeX, zapis struktur ilorazowych

Post autor: pawels »

Czy ktoś wie może jak w ładny sposób zapisywać struktury ilorazowe za pomocą LaTeX'a (konkretnie potrzebny jest mi zbiór ilorazowy)? Wymyślone przeze mnie rozwiązania odbiegają od tego co się widzi w profesjonalnie złożonych dokumentach i jest po prostu brzydsze...

Chciałbym też zaznaczyć, że interesuje mnie rozwiązanie nie związane z LaTeX'em na forum- zajmuję się w tym momencie polepszaniem wyglądu licencjatu.

Edit: Bardzo dziękuję!

Kod: Zaznacz cały

bigslant{}{}[\code] jest tym czego szukałem.
Ostatnio zmieniony 2 cze 2013, o 17:20 przez pawels, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12680
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

LaTeX, zapis struktur ilorazowych

Post autor: yorgin »

Kod: Zaznacz cały

https://www.google.pl/#sclient=psy-ab&q=latex+quotient+set&oq=latex+quotient+set&gs_l=hp.3..0i19.192.4657.0.5253.18.15.0.2.2.0.506.2967.2j8j3j0j1j1.15.0...0.0...1c.1.15.psy-ab.cV03PeBrUdc&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47244034,d.Yms&fp=27e7dbb0c2444d7b&biw=1366&bih=652


Kilka początkowych pozycji podaje możliwe rozwiązania.
ODPOWIEDZ