Dobry Wieczór! Proszę o pomoc w zadaniu. Zaczęliśmy analizę i mam problem z jednym zadaniem. Proszę o pomoc.
Wielomian trzeciego stopnia \(\displaystyle{ W(x)}\) ma 3 różne pierwiastki \(\displaystyle{ x_{1}, x_{2}, x_{3}}\).
Udowodnij, że:
\(\displaystyle{ \frac{1}{W'(x _{1})}+ \frac{1}{W'(x _{2} )} +\frac{1}{W'(x _{3})} = 0}\)
Z góry dziękuję za pomoc.
Suma odwrotności pochodnych
-
brookpetit
- Użytkownik

- Posty: 22
- Rejestracja: 17 wrz 2010, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: okolice Limanowej
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1 raz
