Mógłby mi ktoś sprawdzić, czy całka jest dobrze obliczona? Byłabym wdzięczna
\(\displaystyle{ \int cos^2 \frac{x}{2} \mbox{d}x = \frac{sin\frac{x}{2} + x}{2} + C}\) ; \(\displaystyle{ C \in R}\)
Oblicz całkę
- Spektralny
- Użytkownik

- Posty: 3949
- Rejestracja: 17 cze 2011, o 21:04
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 39
- Lokalizacja: Praga, Katowice, Kraków
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 931 razy
- Mariusz M
- Użytkownik

- Posty: 6953
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1254 razy
Oblicz całkę
\(\displaystyle{ 1+\cos{x}=2\cos^{2}{ \frac{x}{2} }\\
\int{ \cos^{2}{ \frac{x}{2} } \mbox{d}x }=\frac{1}{2}\left( x+\sin{x}\right)+C}\)
\int{ \cos^{2}{ \frac{x}{2} } \mbox{d}x }=\frac{1}{2}\left( x+\sin{x}\right)+C}\)
-
Mala-Mi
- Użytkownik

- Posty: 52
- Rejestracja: 11 mar 2011, o 22:52
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 3 razy
Oblicz całkę
Racja, źle przepisałam. Dziękimariuszm pisze:\(\displaystyle{ 1+\cos{x}=2\cos^{2}{ \frac{x}{2} }\\
\int{ \cos^{2}{ \frac{x}{2} } \mbox{d}x }=\frac{1}{2}\left( x+\sin{x}\right)+C}\)