Macierz obrócona o 90 stopni

Awatar użytkownika
Pniaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 5 kwie 2006, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 2 razy

Macierz obrócona o 90 stopni

Post autor: Pniaq »

Potrzebuje jakiejś porady albo najlepiej całego programu który to będzie obracał macierz 3x3 o 90 stopni. Programik ten próbuje napisac w C/C++. dzieks z gory
bagin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 18 paź 2006, o 19:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Częstochowa
Pomógł: 3 razy

Macierz obrócona o 90 stopni

Post autor: bagin »

for (int i=0; i < rozmiar; ++i)
for (int j=0; j < rozmiar; ++j)
mac2[j][rozmiar - i - 1] = mac1[j];

powyższy fragment kodu kopiuje mac1 do mac2 z obrotem w prawo
ODPOWIEDZ