Funkcja potęgowa

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
djakdamian
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 1 paź 2009, o 18:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Puławy
Podziękował: 2 razy

Funkcja potęgowa

Post autor: djakdamian »

Witam
Kto mi wyjasni jak zrobic ten przykład

\(\displaystyle{ \left[ \left( 3- \sqrt{5} \right) ^{ \frac{1}{2} }+ \left( 3+ \sqrt{5} \right) ^{ \frac{1}{2} } \right] ^{-2}}\)
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2012, o 19:32 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36054
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5341 razy

Funkcja potęgowa

Post autor: Jan Kraszewski »

306289.htm

JK
ODPOWIEDZ